Μπουκαμβίλια

person Δημοσιεύθηκε από: Μαυρομάτης Βασίλης list Σε: Φυτά Στο: comment Σχόλιο: 0 favorite Hit: 784

Δεν μπορεί κανείς να σκεφτεί Ελληνικό τοπίο χωρίς τις πανέμορφες μπουκαμβίλιες να δίνουν χρώμα σε κάθε γωνιά, στις αυλές των σπιτιών.

Ευδοκιμεί σε όλα τα εδάφη και έχει εντυπωσιακές επιδόσεις ακόμα και σε μεγάλες γλάστρες στα μπαλκόνια.  Το χώμα της πρέπει ωστόσο να έχει καλή αποστράγγιση γιατί η υπερβολική υγρασία κάνει κακό στο φυτό.

Πρώτα εμφανίζονται τα φύλλα, μόλις ο καιρός αρχίσει να ζεσταίνει την άνοιξη και στη συνέχεια, σιγά σιγά αρχίζουν να σχηματίζονται και τα μπουμπούκια.  Σε λεπτούς μίσχους εμφανίζονται πολλά εντυπωσιακά λουλούδια με άσπρο στήμονα στο κέντρο τους.  Τα λουλούδια διαρκούν αρκετά και στο δικό μας εύκρατο κλίμα η ανθοφορία διαρκεί από νωρίς την άνοιξη μέχρι τα πρώτα κρύα.

Αργά το φθινόπωρο, μόλις ο καιρός αρχίσει να ψυχραίνει, κι αφού έχει σταματήσει να ανθίζει, το φύλλωμά της σιγά σιγά κιτρινίζει και πέφτει κι έτσι το χειμώνα η μπουκαμβίλια μοιάζει με ένα σύμπλεγμα ξερών κλαδιών.

Φροντίδα

Ένα πανέμορφο, πολύ ανθεκτικό φυτό που ουσιαστικά έχει ανάγκη από ελάχιστη περιποίηση. Η μπουκαμβίλια είναι επίσης ανθεκτική σε έντομα και ασθένειες.

Σαν τροπικό φυτό, η μπουκαμβίλια, έχει ανάγκη από άπλετο φως.  Φυτέψτε την λοιπόν σε κάποιο σημείο που θα την βλέπει ο ήλιος.  Έχετε στο μυαλό σας ότι η μπουκαμβίλια σας δεν θα ανθίσει αν δεν παίρνει αρκετό απευθείας ηλιακό φως, τουλάχιστον 8 ώρες κάθε ημέρα.

Ποτίζετέ την μόνο όταν τα φύλλα της αρχίσουν να κρέμονται και μην την ποτίζετε περισσότερο απ' όσο χρειάζεται γιατί είτε τα φύλλα της θα κιτρινίσουν και σιγά σιγά θα πέσουν, είτε θα αναπτυχθεί το φύλλωμα σε βάρος των λουλουδιών με αποτέλεσμα να έχετε ένα υπέροχο πράσινο φυτό με ελάχιστα όμως λουλούδια.  Επίσης, να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε λίπασμα γιατί αν λιπαίνετε περισσότερο από όσο πρέπει, πάλι θα έχετε ένα πράσινο φυτό χωρίς λουλούδια.

 Φροντίστε  να την φυτέψετε κοντά σε έναν τοίχο, πάνω σε μία πέργκολα, ή σε ένα προστατευμένο από τον αέρα σημείο του κήπου σας και να την στηρίξετε καλά.   Aν θέλετε να ψηλώσει γρήγορα, για παράδειγμα από τον κήπο προς τα κάγκελα της βεράντας σας, τοποθετείστε μία πέργκολα ή δέστε σύρμα (με πλαστική επένδυση, σαν καλώδιο) στα κάγκελα και στηρίξτε τα κλαδιά της πάνω σ' αυτό. 

Στην ίδια κατηγορία

Σχετικά με βάση την ετικέτα

Σχόλια

No comment at this time!

Leave your comment

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Έχετε ήδη λογαριασμό
Αντί για αυτό, συνδεθείτε ή Αλλαγή password