Ιβίσκος

person Δημοσιεύθηκε από: Μαυρομάτης Βασίλης list Σε: Φυτά Στο: comment Σχόλιο: 0 favorite Hit: 721

Κοινό καλλωπιστικό φυτό είναι και ο ιβίσκος ρόζα ή κινέζικη τριανταφυλλιά που φτάνει σε ύψος τα 4 μέτρα και καλλιεργείται για τα μεγάλα , όμορφα κωνικά του άνθη σε ποικιλία χρωμάτων. 

Το φυτό έχει υποστεί πολλές διασταυρώσεις και σήμερα υπάρχουν περίπου 800 είδη καλλιεργούμενων ποικιλιών.

Αγαπά τις ζεστές, ηλιόλουστες θέσεις, νότιες προστατευμένες από τον αέρα . Το καλοκαίρι μπορείτε να τον έχετε έξω. Κανονικά ανθοφορεί από το Μάιο μέχρι αργά το φθινόπωρο. Το χειμώνα σκεπάστε τον με ένα αντιπαγετικό πανί. 

Κατά την κύρια βλαστική περίοδο ποτίστε τον όταν στεγνώνει το χώμα και ρίξτε του μια φορά τον μήνα  λίπασμα 20-20-20 και σίδηρο, το χειμώνα αραιώστε τα ποτίσματα.  Μόλις μπει η άνοιξη κλαδέψτε τον και μεταφυτέψτε τον. Κατά την άνοιξη καλό είναι να γίνονται προληπτικοί ψεκασμοί με ένα εντομοκτόνο επαφής μια φορά την εβδομάδα.

Ο ιβίσκος είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά με μεγάλα εντυπωσιακά λουλούδια για να φυτέψουμε στον κήπο και στο μπαλκόνι. Αποτελεί ιδιαίτερα αγαπητό φυτό χάρη στην πλούσια ανθοφορία και στα πανέμορφα χρώματα των λουλουδιών του. 

Συχνά συναντάμε πολλά φυτά ιβίσκου φυτεμένα στην ίδια αυλή, με χρώματα από κόκκινο, μωβ και λευκό μέχρι πορτοκαλί και ροζ.

Σχετικά με βάση την ετικέτα

Σχόλια

No comment at this time!

Leave your comment

Κυριακή Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σαββάτο Ιανουάριος Φεβρουάριος Μάρτιος Απρίλιος Μάιος Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Σεπτέμβριος Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Έχετε ήδη λογαριασμό
Αντί για αυτό, συνδεθείτε ή Αλλαγή password