Χαμαιδωρέα ύψος 100-120cm διάμετρος 40cm - Chamaedorea elegans

40,00 €
με ΦΠΑ

Χαμαιδωρέα, Chamaedorea elegans

Χαμαιδωρέα (Chamaedorea elegans) Η χαμαιδωρέα είναι φοινικοειδές εσωτερικού χώρου, με σχετικά αργό ρυθμό ανάπτυξης. Κατάγεται από το Μεξικό κι έχει σημαντικά πλεονεκτήματα:

  • Είναι αειθαλής που σημαίνει ότι παραμένει καταπράσινη χειμώνα – καλοκαίρι
  • Χρειάζεται ελάχιστη φροντίδα για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση
  • Αναπτύσσεται θαυμάσια σε ημισκιερά σημεία
Ποσότητα

 

Ασφάλεια συναλλαγών

 

Αποστολή αγαθών

 

Πολιτική επιστροφών

Χαμαιδωρέα, Chamaedorea elegans

H Χαμαιδορεα είναι μία από τις ομορφότερες προτάσεις για την διακόσμηση εσωτερικών χώρων, καθώς η έντονη παρουσία της τραβάει την προσοχή. Είναι κομψή και αεράτη και θα δώσει έναν τροπικό και αξιοπρεπή τόνο σε οποιοδήποτε σημείο. Ιδανική τόσο για το σπίτι σας όσο και για επαγγελματικούς χώρους.

Με τα χρόνια μπορεί να φτάσει σε μέγιστο ύψος τριών μέτρων, με διάμετρο κόμης που ίσως ξεπεράσει το ενάμιση μέτρο. Έχει φύλλα με μακρύ μίσχο και έντονα παλαμοειδή και πτεροσχιδή, σε ζωηρό πράσινο χρώμα. Η χαμαιδωρέα προσαρμόζεται πολύ καλά σε ημισκιερές θέσεις, αν και προτιμά τις φωτεινές. Της αρέσει η ζεστή ατμόσφαιρα, αλλά όχι η υπερβολική υγρασία. Ποτίζεται με αρκετό νερό όποτε στεγνώσει το χώμα της και αφήνεται να στραγγίξει καλά η περίσσεια του νερού. Ο ψεκασμός των φύλλων της δεν την βλάπτει, φτάνει να μην είναι πολύ συχνός. Οι ιδανικές θερμοκρασίες για την ανάπτυξη της κυμαίνονται ανάμεσα στους δώδεκα και στους εικοσιπέντε βαθμούς κελσίου.

Είναι ένα πάρα πολύ κομψό φυτό που τραβάει εύκολα την προσοχή καθώς η εικόνα της θυμίζει μικρό φοίνικα.

Όσον αφορά το πότισμα που χρειάζεται και το οποίο είναι και το σημαντικότερο κομμάτι της φροντίδας της: την ποτίζουμε λελογισμένα, μόνο όταν το χώμα στη γλάστρα της έχει πλέον στεγνώσει ενώ επιπρόσθετα μπορούμε και να τη δροσίζουμε περιοδικά ψεκάζοντας με λίγο νεράκι τα φύλλα της.

Η Χαμαιδωρέα θεωρείται από τους ειδικούς κι ως ένα από τα φυτά που προσφέρουν σημαντική βοήθεια στο καλό φιλτράρισμα – καθαρισμό του αέρα που κυκλοφορεί στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού.  Το όφελος λοιπόν που έχουμε από το συγκεκριμένο φυτό είναι διπλό: και προσθέτει μία διαφορετική πινελιά στο χώρο που θα τη βάλουμε αλλά και δημιουργεί μια υγιεινότερη ατμόσφαιρα για όσους θα κινούνται σε αυτόν.

E20

Οδηγίες χρήσης

Είδος φυτού
Χαμαιδωρέα

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Έχετε ήδη λογαριασμό
Αντί για αυτό, συνδεθείτε ή Αλλαγή password