• Με έκπτωση!

Αμυγδαλιές 1.50-1.75m, 2-3 ετών, Εμβολιασμένες, Γυμνόριζες

5,00 €
με ΦΠΑ

ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ.

Οι αμυγδαλιές μας έχουν ύψος 1,50 - 2,00m και είναι 2-3 ετών. Ποικιλίες Φιρανιές (Ferragnes), Τέξας (Texas), Τουόνο (Tuono).

Η τιμή διαμορφώνεται ανάλογα με την ποσότητα.

Έκπτωση ποσότητας

Ποσότητα Τιμή Εξοικονομείτε
50 4,50 € Έως και 25,00 €
150 4,00 € Έως και 150,00 €
300 3,70 € Έως και 390,00 €
Ποσότητα

 

Ασφάλεια συναλλαγών

 

Αποστολή αγαθών

 

Πολιτική επιστροφών

Η Αμυγδαλιά (Prunus amygdalus )

  Είναι δέντρο για εύκρατα κλίματα και δεν της αρέσει η υπερβολική υγρασία. Απαιτεί ξηρά και ασβεστώδη εδάφη και αντέχει στους δυνατούς ανέμους. Καλό είναι να κάνουμε ένα κλάδεμα για αραίωμα των κλάδων του νωρίς το χειμώνα, έτσι ώστε να ευνοηθεί ο σχηματισμός των νέων βλαστών του.

Οι αμυγδαλιές πρέπει να φυτεύονται σε απόσταση 6-7 μέτρων από τα άλλα δέντρα, για να έχει χώρο να αναπτυχθεί. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες, από τις οποίες προτιμούνται συνήθως οι αφράτες, όπως η Texas. Η ανθοφορία της τον Φεβρουάριο είναι ο προάγγελος της άνοιξης.

Τα άνθη της διατηρούνται αρκετό καιρό. Ο καρπός της μαζεύεται και πράσινος ακόμα, για άμεση κατανάλωση, και τότε μιλάμε για τα γνωστά μας τσάγαλα. Αργότερα, το καλοκαίρι, μαζεύονται τα αμύγδαλα.

Στην ελληνική παραδοσιακή μαγειρική και, κυρίως, στη ζαχαροπλαστική, τα αμύγδαλα χρησιμοποιούνται ποικιλοτρόπως: τα αμυγδαλωτά και τα μαντολάτα (ή μάντολα), που έχουν ως σπεσιαλιτέ σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, οι κουραμπιέδες τα Χριστούγεννα, η σουμάδα, που είναι δροσιστικό παραδοσιακό ποτό, και τα κουφέτα στους γάμους είναι μερικές από τις πολλές χρήσεις που έχει στην Ελλάδα το αμύγδαλο.

ρ3

Οδηγίες χρήσης

Είδος καρποφόρου
Αμυγδαλιά

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Έχετε ήδη λογαριασμό
Αντί για αυτό, συνδεθείτε ή Αλλαγή password