Αγγελική 0.50m ύψος, Φ20 Διάμετρος, Θάμνος

5,00 €
με ΦΠΑ

Αγγελική - Pittosporum tobira

Το Pittosporum tobira (Ιαπωνικό Πιττόσπορο - Αγγελική) είναι ένας όμορφος πλατύφυλλος θάμνος ο οποίος με το κατάλληλο κλάδεμα μπορεί να διαμορφωθεί και σε μικρό δένδρο. Μπορεί να φτάσει τα 4.6 μέτρα ύψος και περίπου το ίδιο σε πλάτος. Κατάλληλος για φράχτη.

Η τιμή διαμορφώνεται ανάλογα με την ποσότητα

ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΜΑΣ  ΓΙΑ ΤΙΜΕΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ

Έκπτωση ποσότητας

Ποσότητα Τιμή Εξοικονομείτε
21 4,07 € Έως και 19,57 €
51 3,84 € Έως και 59,06 €
101 3,62 € Έως και 139,78 €
Ποσότητα

 

Ασφάλεια συναλλαγών

 

Αποστολή αγαθών

 

Πολιτική επιστροφών

Αγγελική - Pittosporum tobira

Στα είδη του γένους ανήκουν δέντρα και θάμνοι που μεγαλώνουν 2 έως 3 μέτρα σε ύψος. Τα φύλλα εμφανίζονται σπειροειδώς ή κυκλικά και είναι απλά, με μία κυματιστή άκρη. Τα λουλούδια φυτρώνουν μεμονωμένα ή σε συστάδες. Κάθε λουλούδι έχει πέντε σέπαλα και πέντε πέταλα και συχνά έχουν γλυκό άρωμα. Ο καρπός του είναι μια ξυλώδης κάψουλα, που σκάει καθώς ωριμάζει για να απελευθερώσει τους πολυάριθμους σπόρους. Οι σπόροι είναι καλυμμένοι με μία κολλώδη, ρητινώδη ουσία. Το γένος ονομάστηκε Πιττόσπορο (Pittosporum) από αυτούς τους κολλώδεις σπόρους, από την ελληνική λέξη πιττόσπορο που σημαίνει πισσόσπορο (πίσσα-σπόρος).

Το Pittosporum tobira (Ιαπωνικό Πιττόσπορο - Αγγελική) είναι ένας όμορφος πλατύφυλλος θάμνος (ή μικρό δέντρο) μπορεί να φτάσει τα 4.6 μέτρα ύψος και περίπου το ίδιο σε πλάτος. Γενικά το Ιαπωνικό Πιττόσπορο ψηλώνει στη σκιά ενώ αυτά που μεγαλώνουν με πλήρη ηλιοφάνεια γίνονται πιο μαζεμένα. Και στις δύο περιπτώσεις το φυτό παίρνει μια κατακόρυφη στρογγυλεμένη μορφή με κλαδιά που εκτείνονται ακτινοειδώς γύρω από τον κάθε μίσχο. Αυτό το Πιττόσπορο είναι ενδημικό στην Κίνα και στην Ιαπωνία, αλλά χρησιμοποιείται σαν καλλωπιστικό φυτό σε ηπιότερα κλίματα, σε όλον τον κόσμο.

Το Pittosporum tobira μπορεί να φυτευτεί σαν φυτό εσωτερικού χώρου ή σαν φυτό γλάστρας. Το Πιττόσπορο αυτό βγάζει ανοιχτόχρωμα φύλλα και αναπτύσσεται καλύτερα στη σκιά. τα λουλούδια του είναι μικρά, λευκά και πολύ αρωματικά. Οι ανθοκόμοι χρησιμοποιούν κοτσάνια και φύλλα του φυτού για να "γεμίζουν" κενά στις συνθέσεις με λουλούδια.

Οι θάμνοι του Πιττόσπορου δεν μεγαλώνουν γρήγορα, αλλά μπορούν τελικά να διαμορφώσουν έναν θαμνώδη φράκτη που θα διασφαλίζει τον προσωπικό μας χώρο, καθώς εμποδίζει στον θόρυβο και στα καυσαέρια να εισβάλλουν. Επειδή οι θάμνοι Pittosporum tobira αντέχουν το αλμυρό νερό, χρησιμοποιούνται ευρέως στη διαμόρφωση ανοιχτών χώρων και κήπων σε παραθαλάσσιες περιοχές. Κάποιες ποικιλίες Αγγελικής χρησιμοποιούνται ως μικρά αειθαλή δέντρα, που χαρίζουν μια λεπτή εξωτική νότα. Η ποικιλία Pittosporium tobira "Variegata" έχει δίχρωμα λευκά και ανοιχτοπράσινα φύλλα με λευκά αρωματικά λουλούδια, που ανθίζουν το καλοκαίρι. Το δίχρωμο φύλλο αυτού του φυτού δεν καίγεται από τον δυνατό ήλιο όπως τα περισσότερα φυτά με δίχρωμα φύλλα.

a19

Οδηγίες χρήσης

Είδος θάμνου
Αγγελική
Χρήση Θάμνου
Για φράχτη

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Έχετε ήδη λογαριασμό
Αντί για αυτό, συνδεθείτε ή Αλλαγή password