Πασχαλιά 1.50m, Ανθοφόρος Θάμνος

18,00 €
με ΦΠΑ

Πασχαλιά

Η πασχαλιά είναι ένα φυτό που έχει συνδεθεί με τη γιορτή του Πάσχα, καθώς μας χαρίζει εντυπωσιακή ανθοφορία που διαρκεί 20 με 30 μέρες, στα τέλη της άνοιξης, κοντά στην περίοδο του Πάσχα. 

Φυλλοβόλος θάμνος, με ύψος που φτάνει μέχρι τα τέσσερα μέτρα και καταγωγή από την περιοχή των Βαλκανίων, η πασχαλιά έχει εγκλιματιστεί και διαδοθεί τόσο στην βόρεια και δυτική Ευρώπη, καθώς και στη Βόρεια Αμερική.Θάμνος φυλλοβόλος. Ανθίζει την άνοιξη. 

Ύψος φυτού 1.20m. Διάμετρος 40cm

Ποσότητα

 

Ασφάλεια συναλλαγών

 

Αποστολή αγαθών

 

Πολιτική επιστροφών

Πασχαλιά

Καλλωπιστικό φυτό της οικογένειας των ελαιιδών, της τάξης των λιγουστρωδών, της κλάσης των δικοτυλήδονων. Το επιστημονικό όνομά της είναι Syrigna νulgaris. Φυτρώνει μόνη της στην κεντρική και δυτική Ασία και την ανατολική Ευρώπη. Στην Ελλάδα συναντάται σε πετρώδεις τοποθεσίες της βόρειας ηπειρωτικής Ελλάδας μέχρι τη Θεσσαλία. Τα φύλλα της είναι μεγάλα και έχουν σχήμα καρδιάς. Τα άνθη της είναι μικρά, έχουν σωληνοειδές σχήμα, άσπρο ή ιώδες χρώμα και εκφύονται σε ταξιανθίες βότρεις. Ο καρπός είναι δερματώδης κάψα, έχει δύο χώρους, που ο καθένας περιέχει δύο σπέρματα με πτερύγιο. Πολλαπλασιάζεται με σπόρο, με καταβολάδες, με μοσχεύματα και με εμβολιασμό. Χρησιμοποιείται ως καλλωπιστικό σε ανθόκηπους και πάρκα, όπου φυτεύεται μεμονωμένα συνήθως, αλλά και ομαδικά. Ανθίζει τις ημέρες του Πάσχα και τα άνθη της χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση δωματίων. 

Είναι θάμνος ύψους 1-6 μ., με άνθη μπλε, ιώδη ή άσπρα. Καλλιεργείται επίσης ως καλλωπιστικό σε κήπους και πάρκα σε όλη την Ελλάδα. Ευδοκιμεί πλέον σε πεδινές, αλλά και ημιορεινές περιοχές και σε χωράφια κυρίως ποτιστικά, μέτριας γονιμότητας-πλούσια. Πολλαπλασιάζεται με σπόρο που σπέρνεται σε σπορείο, με μοσχεύματα και με παραφυάδες. Η μεταφύτευση γίνεται το φθινόπωρο ή την άνοιξη σε αποστάσεις 2 επί 3 μ. Ανθίζει τους μήνες Απρίλιο, Μάιο. Τα άνθη συλλέγονται όταν ανοίξουν. Είναι φυτό αρωματικό, φαρμακευτικό, μελισσοτροφικό και καλλωπιστικό. 

Κορφολογήστε την νεαρή πασχαλιά σας για να της δώσετε σχήμα και αφαιρέστε τα παλιά άνθη όσο πιο τακτικά μπορείτε. Θυμηθείτε ότι την επόμενη χρονιά τα μπουμπούκια θα εμφανιστούν σε ζευγάρια στην θέση των φύλλων, στα κλαδιά. Αυστηρό κλάδεμα σημαίνει λιγότερα λουλούδια την χρονιά της ανθοφορίας. Όπως και με τους περισσότερους ανθοφόρους θάμνους, το κλάδεμα είναι καλό να γίνεται αμέσως μετά την περίοδο ανθοφορίας για να έχουμε όσο το δυνατό περισσότερα άνθη την επόμενη χρονιά. Αν θέλετε να αναζωογονήσετε μια γερασμένη πασχαλιά κάντε αυστηρό κλάδεμα κατά την διάρκεια του χειμώνα, καθώς το φυτό είναι κοιμώμενο. Προσέξτε τις διάφορες ασθένειες, εντομολογικές και μυκητολογικές. Συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό πως θα τις αντιμετωπίσετε. Θα έχετε λιγότερα προβλήματα αν από την αρχή συμπεριφερθείτε καλά στο φυτό. Γιατί τέτοια φυτά είναι οι πασχαλιές. Θα σας γεμίζουν με ομορφιά κάθε άνοιξη σε ανταπόδοση μιας συνηθισμένης φροντίδας που θα τους δείξετε. 

Τέλος, φροντίστε να τοποθετήσετε το φυτό σας σε μέρος με πολύ ήλιο. Δώστε του επίσης την δυνατότητα να απλώσει τα κλαδιά του και να έχει και καλό αερισμό. Το χώμα το φυτού πρέπει να στραγγίζει καλά και να είναι κατά προτίμηση αλκαλικό. Λιπαίνετε τις πασχαλιές σας δυο φορές το χρόνο, μια φορά κατά το τέλος του χειμώνα και αρχές της άνοιξης και άλλη μια μετά το τέλος της ανθοφορίας.

a18

Οδηγίες χρήσης

Είδος θάμνου
Πασχαλιά
Χρήση Θάμνου
Για κήπο ή βραχόκηπο

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Έχετε ήδη λογαριασμό
Αντί για αυτό, συνδεθείτε ή Αλλαγή password