Ορτανσία, ύψος:0.50m θάμνος ανθοφόρος

13,00 €
με ΦΠΑ

Ορτανσία

Θάμνος φυλλοβόλος. Ανθίζει την άνοιξη. Τα άνθη της είναι διαφόρων χρωμάτων.  Ύψος φυτού 1.00m διάμετρος 50-60εκ.

Επικοινωνήστε μαζί μας για τιμές χονδρικής

Ποσότητα

 

Ασφάλεια συναλλαγών

 

Αποστολή αγαθών

 

Πολιτική επιστροφών

Ορτανσία

Φροντίδα

Παρουσιάζει  ενδιαφέρον ο τρόπος που έχουμε ταιριάξει τα λουλούδια με την κάθε γιορτή. Τριαντάφυλλα για την ημέρα του Βαλεντίνου και φυσικά ποϊνσέττια (αλεξανδρινό) για τα Χριστούγεννα. Και ανάμεσα σε όλα τα ανοιξιάτικα λουλούδια ξεχωρίζει η ορτανσία ως το πιο πολυαγαπημένο και ταιριαστό για το Πάσχα και για τη γιορτή της μητέρας. Εύκολα μπορεί κανείς να καταλάβει γιατί είμαστε τόσο συνδεμένοι με αυτό. Οι ορτανσίες ζωντανεύουν τις όμορφες και έντονες αναμνήσεις από τους κήπους των παππούδων μας.

Οι ορτανσίες που βλέπουμε νωρίς την άνοιξη στα ανθοπωλεία για το Πάσχα και για τη γιορτή της μητέρας είναι φορτσαρισμένες. Δηλαδή είναι καλλιεργημένες με τέτοιο τρόπο ώστε να ανθίσουν νωρίτερα. Φυσικά οι θαμνοι αυτοι μπορούμε να τις απολαμβάνουμε για χρόνια μέσα στους κήπους, αν τις φροντίζουμε κατάλληλα. Αλλά αν τις διατηρείτε σε εσωτερικούς χώρους, μην αφήνετε το χώμα τους να στεγνώσει. Αυτό μπορεί να εξασθενίσει το φυτό ή και να το αποτελειώσει αν η ξηρότητα είναι παρατεταμένη. Κάθε ανθοπώλης θα σας πει ότι τα άνθη της διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μην τα εκθέτετε στο άμεσο ηλιακό φως. Αυτό μπορεί να είναι αιτία ώστε τα άνθη να μαραίνονται γρηγορότερα και τα φύλλα να καψαλίζονται.

Εάν τα φυτέψετε σε εξωτερικό χώρο, προτιμήστε να τα φυτέψτε σε ημισκιερό μέρος. Συχνά τα συναντούμε φυτεμένα στις βόρειες πλευρές των σπιτιών γιατί είναι δροσερές και σκιερές.

Ένα ενδιαφέρον πράγμα σχετικά με αυτές τις παραδοσιακές  ορτανσίες είναι το χρώμα του άνθους το οποίο εξαρτάται από το pH του εδάφους. Για ροζ άνθη χρειάζεστε χώμα περισσότερο αλκαλικό και για μπλε άνθη περισσότερο όξινο. Άσχετα με το pH το χώμα σας πρέπει να είναι πλούσιο σε οργανικά. Φροντίστε να προσθέσετε κάποιο λίπασμα. Και φυσικά σιγουρευτείτε ότι οι ορτανσίες σας έχουν την κανονική υγρασία.

Αν σας δωρίσουν μία ορτανσία ή αγοράσετε μία από ανθοπωλείο, δώστε της μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, φυτεύοντας την έξω, αφού την απολαύσετε πρώτα σαν φυτό εσωτερικού χώρου.

a12

Οδηγίες χρήσης

Είδος θάμνου
Ορτανσία
Χρήση Θάμνου
Για κήπο ή βραχόκηπο

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Έχετε ήδη λογαριασμό
Αντί για αυτό, συνδεθείτε ή Αλλαγή password