Αμπέλια (ABELIA) θάμνος σε γλάστρα

12,00 €
με ΦΠΑ

Αμπέλια Θάμνος (Abelia grandiflora)

 Η Αμπέλια είναι ένας ελκυστικός θάμνος μέτριας ανάπτυξης, με όμορφο βαθυπράσινο γυαλιστερό φύλλωμα και άφθονα μικρά σωληνοειδή λευκορόδινα λουλούδια. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικός και προσαρμόζεται σε διάφορα περιβάλλοντα.

Ποσότητα

 

Ασφάλεια συναλλαγών

 

Αποστολή αγαθών

 

Πολιτική επιστροφών

Αμπέλια Θάμνος (Abelia grandiflora)

Περιγραφή

Θάμνος ημιαειθαλής, ύψους 1-1,5m , αλλά σε πολύ ψυχρά κλίματα χάνει τμήμα του φυλλώματός του. Κάνει μεγάλα κλαδιά, που λόγω του μήκους τους, γέρνουν συνήθως προς τα κάτω. Τα φύλλα του είναι λαμπερά σκουροπράσινα, μικρά σε μέγεθος, λογχοειδούς μορφής. Ανάλογα με την εποχή του έτους, όμως, αλλάζουν απόχρωση, αρχίζοντας από κοκκινωπό χρώμα την Άνοιξη, μετατρέπονται σε σκουροπράσινα το Καλοκαίρι, και φθάνουν σε απόχρωση του καφέ το Φθινόπωρο .

Ανθοφορία

Άνθη μικρά, μορφής χωνιού η σωληνοειδή, λευκά, συνδυασμένα με ροζ αποχρώσεις, μήκους 2 cm. Αναπτύσσονται σε μικρές επάρκειες των νέων βλαστών συστάδες, δημιουργώντας πολύ όμορφα μπουκέτα. Ανθίζει σχεδόν όλο το καλοκαίρι, έως και το Φθινόπωρο (Ιούνιο έως Οκτώβριο).

Απαιτήσεις

Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις όσον αφορά το έδαφος, αλλά προτιμά προστατευμένες θέσεις από τους ισχυρούς ανέμους. Μπορεί να αναπτυχθεί σε ημισκιερά σημεία, προτιμά όμως τα ηλιόλουστα. Οι παλαιοί βλαστοί, που έχουν ανθίσει, καθώς και οι αδύνατοι κλάδοι ή όσοι έχουν ξεραθεί κατά την διάρκεια του χειμώνα, πρέπει να αφαιρούνται .

Θ58

Οδηγίες χρήσης

Είδος θάμνου
Αμπέλια
Χρήση Θάμνου
Για γλάστρα
Για κήπο ή βραχόκηπο

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Έχετε ήδη λογαριασμό
Αντί για αυτό, συνδεθείτε ή Αλλαγή password