Μυρτιά, 50cm ύψος, 40cm διάμετρος

30,00 €
με ΦΠΑ

Μυρτιά - Myrtus communis

Η μυρτιά, γνωστή και με τα κοινά ονόματα μυρσίνη ή σμυρτιά, είναι αειθαλής θάμνος. Τα άνθη διαδέχονται καρποί σε χρώμα κυανό έως μαύρο σφαιρικού σχήματος, που παραμένουν στο φυτό καθόλη τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα. Η μυρτιά προτιμά τις ηλιόλουστες θέσεις φύτευσης, ενώ δεν έχει ιδιαίτερες εδαφικές απαιτήσεις. Είναι φυτό με μέτρια αντοχή στους ψυχρούς ανέμους και τον παγετό, οπότε και απαιτείται μια προστατευμένη θέση φύτευσης.

Ποσότητα

 

Ασφάλεια συναλλαγών

 

Αποστολή αγαθών

 

Πολιτική επιστροφών

Μυρτιά - Myrtus communis

Η μυρτιά είναι είδος φυτού που ανήκει στο γένος μύρτος (Myrtus) και στην οικογένεια των Μυρτοειδών (Myrtaceae). Το γένος μύρτος περιλαμβάνει γύρω στα 75 είδη, τα οποία ευδοκιμούν σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές. Στην Ελλάδα απαντάται η μύρτος η κοινή (Myrtus communis), αυτοφυής ή διακοσμητική. Καλλιεργείται στο ύπαιθρο, σε γλάστρες αλλά και σε θερμοκήπια. Χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία, στην παρασκευή καλλυντικών και στη φαρμακευτική. Παράγει αιθέριο έλαιο (μυρτέλαιο). Το ανθεκτικό της ξύλο χρησιμοποιείται στη λεπτοξυλουργική και τα κλαδιά της στην καλαθοπλεκτική. Το φυτό ήταν γνωστό από τα αρχαία χρόνια και το αναφέρει ο Διοσκουρίδης.

Η μυρτιά είναι αειθαλής θάμνος, με ύψος που μπορεί να φτάσει ως τα 5 μέτρα. Έχει λευκά άνθη με τον καρπό να είναι ράγα, σχεδόν σφαιρική ή ελλειψοειδής. Τα φύλλα του είναι λογχοειδή, πτερόνευρα, οξύληκτα και αρωματικά. Πολλαπλασιάζεται με σπορά ή και με μοσχεύματα.

Θ56

Οδηγίες χρήσης

Είδος θάμνου
Μυρτιά
Χρήση Θάμνου
Για γλάστρα
Για κήπο ή βραχόκηπο

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Έχετε ήδη λογαριασμό
Αντί για αυτό, συνδεθείτε ή Αλλαγή password