Φορσίθια, 0.50 Ύψος, 0.20m Διάμετρος

8,00 €
με ΦΠΑ

Φορσίθια - Forsythia

ΘΑΜΝΟΣ ΦΥΛΛΟΒΟΛΟΣ.ΑΝΘΙΖΕΙ ΑΠΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΕΩΣ ΜΑΡΤΙΟ.ΑΝΘΗ ΣΕ ΧΡΩΜΑ ΚΙΤΡΙΝΟ.ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗΤΕ ΣΕ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ Ή ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΟ

Ποσότητα

 

Ασφάλεια συναλλαγών

 

Αποστολή αγαθών

 

Πολιτική επιστροφών

Φορσίθια - Forsythia

Η Φορσύθια είναι φυλλοβόλος θάμνος με καταγωγή από την Κίνα. Ονομάστηκε έτσι προς τιμή του William Forsyth, διευθυντή του Chelsea Physic Garden το 1770, και έναν από τους ιδρυτές του Royal Horticultural Society. Ο Forsyth είναι αυτός που έχτισε τον πρώτο βραχόκηπο χρησιμοποιώντας κομμάτια λάβας που έφερε από την Ισλανδία και πέτρες από τον πύργο του Λονδίνου. Το φυτό ήρθε στην Αγγλία από την Κίνα και ανακαλύφθηκε εκεί από τον Robert Fortune, έναν διάσημο κυνηγό φυτών κατά τον δέκατο όγδοο αιώνα.

Έχει γρήγορη ανάπτυξη και πολλούς ξυλώδεις βλαστούς  μεγάλου μήκους που βγαίνουν από το έδαφος ύψους 1,2 - 2m. Τα φύλλα της είναι ωοειδή - επιμήκη, αντίθετης διάταξης πάνω στο βλαστό.

Η ανθοφορία της είναι πλούσια, με αρκετά άνθη στο χρώμα του κίτρινου που βγαίνουν σε ομάδες πολλά μαζί κατά μήκος των βλαστών, από τον Μάρτιο μέχρι τον Απρίλιο. Τα άνθη κάνουν την εμφάνισή τους πριν από τα φύλλα!

Είναι ιδιαίτερο φυτό και αυτό το οφείλει στην πολύ εντυπωσιακή ανθοφορία της.

Γενικότερα είναι ανθεκτικός σαν θάμνος στις χαμηλές θερμοκρασίες, μη απαιτητικό ως προς το έδαφος, κάτι το οποίο το κάνει να μπορεί να ευδοκιμεί σε όλα τα εδάφη. Ιδιαίτερη προτίμηση έχει στις ηλιόλουστες θέσεις.

Οι χρήσεις της ως προς την κηποτεχνία είναι ότι μπορεί να μπει και μόνο της αλλά και παρέα με άλλα φυτά στον κήπο καθώς πολύ ωραία δείχνει και σε μια μεγάλη γλάστρα στο μπαλκόνι .Τα κλαδιά του επίσης μπορούν να κοπούν και να αποτελέσουν διακοσμητικό στοιχείο σε βάζα μέσα στο σπίτι!

a45

Οδηγίες χρήσης

Είδος θάμνου
Φορσίθια
Χρήση Θάμνου
Για κήπο ή βραχόκηπο
Για φράχτη

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Έχετε ήδη λογαριασμό
Αντί για αυτό, συνδεθείτε ή Αλλαγή password