Γκουάβα δένδρο

80,00 €
με ΦΠΑ

Γκουάβα - Psidium guajava

Η γκουάβα είναι αειθαλές δενδρίλιο - θάμνος, με καταγωγή την κεντρική και νότια Αμερική.

Έχει τα τυπικά χαρακτηριστικά των Μυρτοειδών, δηλαδή σκληρά φύλλα σκούρου χρώματος, τα οποία είναι απλά και το μήκος τους φθάνει τα 15 εκατοστά. Τα άνθη τους είναι λευκά, με πέντε πέταλα και πολυάριθμους στήμονες.

Ποσότητα

 

Ασφάλεια συναλλαγών

 

Αποστολή αγαθών

 

Πολιτική επιστροφών

Γκουάβα - Psidium guajava

Η γκουάβα είναι αειθαλές δενδρίλιο - θάμνος, με καταγωγή την κεντρική και νότια Αμερική. Έχει φύλλα αντίθετα, ανοιχτοπράσινα, ωοειδή, μήκους έως 15 cm και άνθη ερμαφρόδιτα, υπόλευκα, σε ταξιανθίες, με πολλούς στήμονες. Ο καρπός είναι σφαιρικός ή σε σχήμα αχλαδιού, υπόξινος, με χρώμα ανοιχτοπράσινο και σάρκα αρωματική, χρώματος λευκού, κίτρινου ή ρόζ. Ευδοκιμεί σε κλίματα εύκρατα έως τροπικά, χωρίς παγετούς, και σε εδάφη γόνιμα, καλά στραγγιζόμενα, ακόμη και αλκαλικά.

Άλλες πληροφορίες

Για τα φύλλα κυρίως του φυτού έχουν γίνει αντικείμενο έρευνας για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες από τη δεκαετία του 1950. Επί παραδείγματι, από προκαταρκτικές ιατρικές μελέτες, έχει διαπιστωθεί η χρήση του φυτού για τη θεραπεία του καρκίνου, φλεγμονών και του πόνου. Τα αρωματικά έλαια από τα φύλλα γκουάβας έχουν δείξει ισχυρή δράση κατά του καρκίνου σε πειράματα στο εργαστήριο.

Στην παραδοσιακή ιατρική, τα φύλλα γκουάβας χρησιμοποιούνται για τη διάρροια και για τη θεραπεία του διαβήτη.

Οδηγίες χρήσης

Είδος δέντρου
Γκουάβα

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Έχετε ήδη λογαριασμό
Αντί για αυτό, συνδεθείτε ή Αλλαγή password