Κατάλπη δέντρο, 175cm - 200cm ύψος

25,00 €
με ΦΠΑ

Κατάλπη - Catalpa

Κατάλπη, Catalpa Bignonioides. Φυλλοβόλο δέντρο γρήγορης ανάπτυξης ύψους έως 14μ, με εντυπωσιακή, συμμετρική κόμη και μεγάλα, καρδιόσχημα, χνουδωτά, πράσινα.  Ανθίζει τον Ιούνιο με άνθη άσπρα με κίτρινες κηλίδες και κόκκινο εσωτερικό. Φυτεύεται μεμονωμένα ή σε δενδροστοιχίες, σε πάρκα, πλατείες, ιδιωτικούς κήπους και γενικά σε χώρους όπου χρειαζόμαστε σκίαση.

Η τιμή διαμορφώνεται ανάλογα με την ποσότητα

Έκπτωση ποσότητας

Ποσότητα Τιμή Εξοικονομείτε
5 22,50 € Έως και 12,50 €
Ποσότητα

 

Ασφάλεια συναλλαγών

 

Αποστολή αγαθών

 

Πολιτική επιστροφών

Κατάλπη - Catalpa

Κατάλπη, Catalpa Bignonioides. Φυλλοβόλο δέντρο γρήγορης ανάπτυξης ύψους έως 14μ, με εντυπωσιακή, συμμετρική κόμη και μεγάλα, καρδιόσχημα, χνουδωτά, πράσινα, λαμπερά φύλλα με μέγεθος 20-25 cm περίπου, που κιτρινίζουν το φθινόπωρο προτού πέσουν. Ανθίζει τον Ιούνιο με άνθη άσπρα με κίτρινες κηλίδες και κόκκινο εσωτερικό.

Οι καρποί της μοιάζουν με μεγάλα φασόλια (μήκος 20-40 cm) και παραμένουν όλο το χειμώνα πάνω στο δέντρο. Ο κορμός της έχει χρώμα καφέ-γκρί και φτάνει σε διάμετρο το 1 m ενώ έχει ισχυρό ριζικό σύστημα. Τα κλαδιά του δέντρου γίνονται μεγάλα και το ξύλο σκληρό που δεν σαπίζει εύκολα. Αναπτύσσεται σε περιοχές μέχρι 1.000 m υψόμετρο, ηλιόλουστες, προστατευμένες από τους δυνατούς ανέμους. Ευδοκιμεί σε όλους τους τύπους των εδαφών και ιδιαίτερα στα μετρίως υγρά εδάφη ενώ είναι ανθεκτικό και στις χαμηλές θερμοκρασίες και δεν προσβάλλεται εύκολα από ασθένειες.

Φυτεύεται μεμονωμένα ή σε δενδροστοιχίες ενώ το βρίσκουμε επίσης σε πάρκα, πλατείες, ιδιωτικούς κήπους και γενικά σε χώρους όπου χρειαζόμαστε σκίαση. Τέλος, η κατάλπη έχει την ιδιότητά της να απωθεί τα έντομα και κυρίως τα κουνούπια. Μεγαλώνοντας δημιουργεί καλή σκιά το Καλοκαίρι ενώ χρειάζεται αυστηρό κλάδεμα κάθε Χειμώνα, μετά την πτώση των φύλλων. Χρησιμοποιείται πολύ συχνά σε φυτεύσεις σε αντικατάσταση της μουριάς.

Φ0012

Οδηγίες χρήσης

Είδος δέντρου
Κατάλπη

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Έχετε ήδη λογαριασμό
Αντί για αυτό, συνδεθείτε ή Αλλαγή password