Ακακία Κων/λεως, 175-200cm ύψος

25,00 €
με ΦΠΑ

Ακακία Κωνσταντινουπόλεως - Albizia julibrissin

H ακακία Κωνσταντινουπόλεως είναι ένα εντυπωσιακό φυλλοβόλο δέντρο που ξεχωρίζει για την έντονη ανθοφορία της που διαρκεί από τα τέλη της άνοιξης μέχρι το τέλη του καλοκαιριού. Χάρη στην πλούσια καλλωπιστική αξία της και στην ανθεκτικότητα της στην ατμοσφαιρική ρύπανση των πόλεων, η ακακία Κωνσταντινουπόλεως φυτεύεται πολύ συχνά σε δρόμους, πάρκα και πλατείες για να μας χαρίζει σκιά.

Ποσότητα

 

Ασφάλεια συναλλαγών

 

Αποστολή αγαθών

 

Πολιτική επιστροφών

Ακακία Κωνσταντινουπόλεως - Albizia julibrissin

Επιστ. Όνομα : Albizzia julibrissim

Οικογένεια     : Leguminosae

Καταγωγή      : Ιαπωνία , Περσία , Άπω Ανατολή , Αυστραλία

 

 Περιγραφή  : Φυλλοβόλο δέντρο, με γρήγορη ανάπτυξη.

Ύψος φυτού 6-9 m με αραιό φύλλωμα, ιδιαίτερης καλλωπιστικής αξίας , που αναπτύσσεται αργά την Άνοιξη. Κόμη ομπρελοειδούς διαμόρφωσης. Φύλλα σκουροπράσινα κατ’ εναλλαγή σύνθετα, 10-20 σε αριθμό, αποτελούμενα από 30-50 μικρά, στενόμακρα, φυλλάρια, πτεροειδούς μορφής. Το μήκος του φύλλου φθάνει τα 15-25 cm, ενώ το μήκος έκαστου φυλλαρίου είναι 6-12 mm. Τα φυλλάρια διπλώνουν την νύχτα.

 Ανθοφορία : Πλούσια και παρατεταμένη ανθοφορία, από Ιούνιο μέχρι Αύγουστο. 

Άνθη λευκορόδινα, με ελαφρύ άρωμα σε ταξιανθία φόβη. Καρπός πεπλατυσμένος, στενόμακρος , 15-25 cm μήκος και 2-3 cm πλάτος.

 Πολλαπλασιασμός : Πολλαπλασιάζετε με σπόρο, και με εμβολιασμό δέντρων κοινής ακακίας . Οι σπόροι είναι πολύ σκληροί και πρέπει να ενυδατωθούν σε ζεστό νερό για 12 ώρες πριν φυτευτούν .

 Απαιτήσεις : Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις όσον αφορά το έδαφος . Αντιστέκεται καλά σε ξηροθερμικές συνθήκες , στο κρύο, ισχυρούς ανέμους, σε υψηλό PH και αλατότητα εδάφους. Είναι ευαίσθητο σε ασθένεια των αγγείων που προκαλείται από τον μύκητα fusarium. Προτιμά  τα ηλιόλουστα σημεία, αλλά μπορεί να αναπτυχθεί και σε μερικώς σκιαζόμενα.

 Διακοσμητική αξία : Το πλούσιο φύλλωμα και η επίσης πλούσια και παρατεταμένη ανθοφορία το καθιστούν ιδιαίτερα δημοφιλές φυτό στην κηποτεχνία. Επίσης ιδιαίτερη διακοσμιτική αξία έχει η μεταξένια και αραχνοΰφαντη εμφάνιση του άνθους.

 Χρησιμότητα :Είναι φυτό πολύ διαδεδομένο λόγω της ποικιλότητας της χρήσης του. Κατάλληλο για δεντροστοιχίες, πάρκα, κήπου , μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους ή μεμονωμένο μέσα σε χλοοτάπητες. Κατάλληλο για παραθαλάσσια φύτευση και για προσφορά σκίασης σημείων του κήπου. Συνδυάζεται με πολλά άλλα δέντρα η θάμνους προσφέροντας εντυπωσιακά σύνολα.

D4

Οδηγίες χρήσης

Είδος δέντρου
Ακακία

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Έχετε ήδη λογαριασμό
Αντί για αυτό, συνδεθείτε ή Αλλαγή password