Αριστολόχια 100cm - 125 cm

25,00 €
με ΦΠΑ

Αριστολόχια - Aristolochia

Αναρριχώμενο φυλλοβόλο φυτό. Ανθίζει την Άνοιξη και το Καλοκαίρι, από Απρίλιο έως Σεπτέμβριο. Τα άνθη της είναι μεγάλα σκούρα κόκκινα.Ύψος φυτού 1.50m

Ποσότητα

 

Ασφάλεια συναλλαγών

 

Αποστολή αγαθών

 

Πολιτική επιστροφών

Αριστολόχια - Aristolochia

Η Αριστολοχία είναι μία μεγάλη οικογένεια λουλουδιών με περισσότερα από 500 είδη. Το όνομα της προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις άριστος + λοχεία γιατί στην αρχαιότητα πίστευαν ότι διευκόλυνε τον τοκετό. Με αντίστοιχο όνομα συναντάται και στα αγγλικά, όπου ονομάζεται birthwort, που σημαίνει βότανο της γέννας.

Οι Αριστολοχίες έχουν ύψος μέχρι 70 εκατοστά, ενώ υπάρχουν και κάποιες αναρριχώμενες. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι το άνθος τους με το σωληνοειδές σχήμα, που πλαταίνει στο χείλος. Συνήθως είναι ανοιχτόχρωμο στο ξεκίνημα του και καταλήγει σε μωβ ή καφέ αποχρώσεις στις άκρες του. Τα φύλλα του φυτού έχουν καρδιοειδές σχήμα. Η περίοδος ανθοφορίας του είναι νωρίς την άνοιξη.

Η Αριστολοχίες αναπτύσσονται συνήθως σε χαμηλότερα και μεσαία υψόμετρα. Είναι διεσπαρμένα φυτά στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα υπάρχουν δέκα είδη Αριστολοχίας. Από αυτές η Αριστολοχία η Κρητική και η Αριστολοχία η στρογγυλή είναι ενδυμικά είδη της Ελλάδας. Κάποια είδη του φυτού καλλιεργούνται σαν καλλωπιστικά.

001

Οδηγίες χρήσης

Είδος αναρριχώμενου
Αριστολόχια

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Έχετε ήδη λογαριασμό
Αντί για αυτό, συνδεθείτε ή Αλλαγή password