Κέδρος Deodara, 4cm ύψος, 170cm διάμετρος Πράσινος Ιμαλαίων

250,00 €
με ΦΠΑ

Κέδρος Deodara Ιμαλαΐων - Cedrus Deodara

Ο κέδρος Deodara ή Ιμαλαΐων είναι κωνοφόρο με πυραμιδοειδές σχήμα, που τα πρώτα 10 χρόνια δεν ξεπερνά τα 3- 4μ. Αναπτύσσει μακριές, μαλακές, γκριζοπράσινες βελόνες και στα νεαρά φυτά ανοιχτοπράσινες. Τα κλαδιά του γέρνουν προς τα κάτω σαν να είναι κρεμασμένα. Δεν έχει ιδιαίτερες εδαφοκλιματικές απαιτήσεις. Το πολύ ψύχος μπορεί να αποφέρει απώλεια βελονών.

Η τιμή διαμορφώνεται ανάλογα με την ποσότητα

Έκπτωση ποσότητας

Ποσότητα Τιμή Εξοικονομείτε
5 237,50 € Έως και 62,50 €
10 225,00 € Έως και 250,00 €
Ποσότητα

 

Ασφάλεια συναλλαγών

 

Αποστολή αγαθών

 

Πολιτική επιστροφών

Κέδρος Deodara Ιμαλαΐων - Cedrus Deodara

Ο κέδρος χαρακτηρίζεται από το μεγάλο μέγεθος του κορμού του και την ογκώδη και ακανόνιστη κόμη των κλαδιών του. Τα φύλλα του είναι βελονοειδή και άκαμπτα, ενώ καθένα από αυτά διαθέτει δύο ρητινοφόρους αγωγούς. Το φύλλο ενός κέδρου παραμένει στο δέντρο από 3 ως 6 χρόνια. Οι θηλυκοί κώνοι του κέδρου έχουν πράσινο ή πορφυρό χρώμα. Κέδρους συναντάμε συχνά σε ελατοδάση, διότι οι κέδροι αρχικά παρέχουν τη σκιά που απαιτούν τα έλατα για να μεγαλώσουν κατά τα πρώτα στάδια της ζωής τους. Το ξύλο ένος κέδρου όταν καίγεται δίνει ένα άρωμα, και γι' αυτό χαρακτηρίζεται και ως αρωματικό δέντρο. Ο κέδρος δεν χρειάζεται πολύ νερό για να αναπτυχθεί, ούτε έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις από το έδαφος.

Ο Κέδρος Ντεοντάρα είναι πολύτιμο φυτό για την κηποτεχνία και την αρχιτεκτονική του τοπίου, και αξιοποιείται φυτευόμενος μόνος του, ως φυτό ιδιαίτερου κάλλους, ή σε ομάδες, για την δημιουργία εξαίρετης ομορφιάς φυτικών νησίδων ή φόντων ή ακόμα και για την δημιουργία ανεμοφραχτών. Κατά την φύτευση του Κέδρου συνιστάται η στήριξη του κωνοφόρου, προκειμένου να αναπτυχθεί σωστά.

Δ8

Οδηγίες χρήσης

Είδος δέντρου
Κέδρος

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Έχετε ήδη λογαριασμό
Αντί για αυτό, συνδεθείτε ή Αλλαγή password