Γιουνίπερος Ορθόκλαδος

12,00 €
με ΦΠΑ

Γιουνίπερος Ορθόκλαδος - Juniperus stricta

Είναι αειθαλή φυτά με βελονοειδές ή λεπιοειδές φύλλωμα. Είναι συνήθως θαμνώδη φυτά με πλαγιόκλαδο σχήμα και σπανιότερα μικρά δένδρα. 

 Eίναι κωνοφόρο φυτό που αξιοποιείται σε συνθέσεις βραχόκηπων, για την δημιουργία χαμηλών φραχτών αλλά και φυτευόμενος σε γλάστρες.

Ύψος φυτού  1Μ / 1.5Μ

Ποσότητα

 

Ασφάλεια συναλλαγών

 

Αποστολή αγαθών

 

Πολιτική επιστροφών

Γιουνίπερος Ορθόκλαδος - Juniperus stricta

Πρόκειται για ένα από τα πέντε μεγάλα γένη κωνοφόρων, με πολυάριθμες ποικιλίες και με τη μεγαλύτερη ίσως προσαρμογή στις Ελληνικές εδαφοκληματικές συνθήκες. Από τη χώρα μας κατάγονται τα είδη J. drupacea, J. oxycedrus, J. macrocarpa, J. communis, J. nana, J. phoenicea, J. foetidissima, J. excelsa που θα τα συναντήσουμε από την κορυφή του Ολύμπου (J. nana) ώς τη Γαύδο (J. phoenicea), ενώ φυτά του γένους θα συναντήσουμε επίσης στους περισσότερους κήπους και πάρκα της χώρας μας. Το γένος περιλαμβάνει συνολικά πάνω από 50 είδη φυτών που κατάγονται από το βόρειο ημισφαίριο.

Είναι αειθαλή φυτά με βελονοειδές ή λεπιοειδές φύλλωμα. Οι βελόνες είναι ανά τρεις σε σπονδύλους και τα λέπια σταυρωτά και αντίθετα. Είναι συνήθως θαμνώδη φυτά με πλαγιόκλαδο σχήμα και σπανιότερα μικρά δένδρα.

Αναπτύσσονται σε κάθε καλά στραγγιζόμενο, ουδέτερο ή αλκαλικό, ακόμη και ξηρό έδαφος σε ηλιόλουστες και ημισκιασμένες θέσεις.

Φυτεύονται κυρίως σε βραχόκηπους και σε ομάδες για εδαφοκάλυψη.

Πολλαπλασιάζονται με μοσχεύματα και με εμβόλια. Κόψτε ημιξυλώδη μοσχεύματα με νύχι το καλοκαίρι και τοποθετήστε τα σε συνθήκες τεχνητής ομίχλης. Τα τυπικά είδη πολλαπλασιάζονται με σπόρους που δύσκολα φυτρώνουν μετά από χρόνια και αφού δεχθούν ψυχρή στρωμάτωση ή χειρισμό με αραιό θεϊκό οξύ.

Juniperus chinensis "Stricta"

Ορθόκλαδος θάμνος με βελονοειδές γκρι-μπλε φύλλωμα.

Είναι το περισσότερο χρησιμοποιούμενο ορθόκλαδο γιουνίπερους.

K17

Οδηγίες χρήσης

Είδος δέντρου
Γιουνίπερος Ορθόκλαδος

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Έχετε ήδη λογαριασμό
Αντί για αυτό, συνδεθείτε ή Αλλαγή password