Φίκος με πλεκτό κορμό και μια μπάλα

50,00 €
με ΦΠΑ

Φίκος Αυστραλιανός  - Ficus Australis

Ο φίκος australis είναι αειθαλές δέντρο ή μεγάλος θάμνος γρήγορου ρυθμού ανάπτυξης. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη φίκου που καλλιεργούνται ως καλλωπιστικά με μικρές διαφορές μεταξύ τους.

Ύψος 1.00-1.20cm Κλαδεμένος σε μία μπάλα 60cm διάμετρος

Ποσότητα

 

Ασφάλεια συναλλαγών

 

Αποστολή αγαθών

 

Πολιτική επιστροφών

Φίκος Αυστραλιανός  - Ficus Australis

Ο φίκος australisείναι αειθαλές δέντρο ή μεγάλος θάμνος γρήγορου ρυθμού ανάπτυξης. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη φίκου που καλλιεργούνται ως καλλωπιστικά με μικρές διαφορές μεταξύ τους. Ανάλογα το είδος, λοιπόν, το μέγιστο ύψος του δέντρου μας μπορεί να φτάσει τα τριάντα μέτρα με δέκα μέτρα διάμετρο.

Σχηματίζει πλούσιο φύλλωμα και σχεδόν σφαιρική κόμη. Τα φύλλα του φίκου είναι δερματώδη, ωοειδή και στιλπνά, σε μέγεθος και χρώμα που καθορίζεται από το είδος και την ποικιλία. Βρίσκουμε φίκους με φύλλα από ζωηρό πράσινο έως βαθυπράσινο ή φύλλα σε πανασέ χρωματισμούς.

Στα μέρη όπου αυτοφύετει ο φίκος ανθοφορεί την άνοιξη με μικρά άνθη κίτρινου χρώματος, ακολουθούμενα από μικρούς καρπούς που μοιάζουν με σύκα. Στις συνθήκες της χώρας μας όμως σπάνια θα δούμε τον φίκο να ανθίζει και να παράγει καρπούς. Ευδοκιμεί σε ηλιόλουστες ή ημισκιερές αλλά φωτεινές θέσεις φύτευσης, προστατευμένες από τους δυνατούς και ψυχρούς ανέμους. Θέλει εδάφη γόνιμα, ελαφριά, με καλή αποστράγγιση και πρόγραμμα συστηματικών λιπάνσεων.

Προσοχή πρέπει να δείξουμε στα ποτίσματα του, καθώς υπερβολική ποσότητα νερού μπορεί να καταστρέψει το φυτό μας. Παρουσιάζει αυξημένη ευαισθησία στις χαμηλές θερμοκρασίες, οπότε χρήζει αντιπαγετικής προστασίας.

ΦΕ 3

Οδηγίες χρήσης

Είδος φυτού
Φίκος Ελάστικα

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Έχετε ήδη λογαριασμό
Αντί για αυτό, συνδεθείτε ή Αλλαγή password