Έρωτας

6,00 €
με ΦΠΑ

Έρωτας - Impatiens

Ο έρωτας ή ιμπάτιενς είναι ένα διαδεδομένο φυτό στη χώρα μας. Διακοσμούσε κι εξακολουθεί να διακοσμεί παρτέρια, γλάστρες. Χρησιμοποιείται ευρεία στην κηποτεχνία λόγω των εντυπωσιακών λουλουδιών σε λευκές, ροζ, μοβ, κόκκινες και πορτοκαλί αποχρώσεις.  

Ποσότητα

 

Ασφάλεια συναλλαγών

 

Αποστολή αγαθών

 

Πολιτική επιστροφών

Έρωτας - Impatiens

Ποώδες ετήσιο φυτό που φυτεύεται στις αρχές της άνοιξης, ο έρωτας ή ιμπάτιενς εμφανίζει εντυπωσιακά λουλούδια που ανθίζουν από τα τέλη της άνοιξης και η ανθοφορία του διαρκεί μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου. Παρόλο που κατάγεται από τη Νοτιανατολική Ασία, το βρίσκουμε σε μπαλκόνια ή σε κήπους της χώρας μας

Ο έρωτας ή ιμπάτιενς έχει χαρακτηριστικά φύλλα και αναπτυξη που φτάνει ανάλογα την ποικιλία από 30 μέχρι 70 εκατοστά. Υπάρχουν μονόχρωμες αλλά και δίχρωμες ποικιλίες με λουλούδια σε λευκές, ροζ, μοβ, κόκκινες και πορτοκαλί αποχρώσεις, ποικιλίες με μονά άνθη και πιο χαμηλή ανάπτυξη, όπως επίσης ποικιλίες με διπλά άνθη με πιο ορθωτή ανάπτυξη.

Ο έρωτας ή ιμπάτιενς χρειάζεται γόνιμο έδαφος, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά για να ευδοκιμήσει, ενώ παράλληλα χρειάζεται να του εξασφαλίσουμε καλή αποστράγγιση. Για να φυτέψουμε το ερωτάκι σε γλάστρα, χρησιμοποιούμε υψηλής ποιότητας φυτόχωμα και τοποθετούμε μία στρώση χαλικίών στην βάση της γλάστρας για να απομακρύνεται ευκολότερα το νερό.

Προτιμά ημισκιερές θέσεις, καθώς το λουλούδι του είναι σχετικά σε ευαίσθητο στον έντονο μεσημεριανό ήλιο του καλοκαιριού και στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Επιλέγουμε δυτική ή ανατολική έκθεση για τη γλάστρα μας στο μπαλκόνι, ενώ παράλληλα είναι απαραίτητο να το προφυλάξουμε από τους δυνατούς ανέμους.

Προσέχουμε να μην ποτίζουμε υπερβολικά, καθώς το πολύ νερό μπορεί να του δημιουργήσει σαπίσματα στη ρίζα.

Για τη λίπανση του φυτού, βάζουμε υγρό λίπασμα ανθοφορίας κάθε 2 βδομάδες από τα τέλη της άνοιξης μέχρι τα μέσα του φθινοπώρου για να εξασφαλίσουμε πλούσια και παρατετεμένη ανθοφορία.

Π7

Οδηγίες χρήσης

Είδος φυτού
Έρωτας

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Έχετε ήδη λογαριασμό
Αντί για αυτό, συνδεθείτε ή Αλλαγή password