Βατόμουρο - Blackberry (Rubus Thornfree) 2+ ετών σε μεγάλη ποσότητα

12,00 €
με ΦΠΑ

ΙΣΧΥΟΥΝ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ.

Βατομουριά

Το συναντούμε συνήθως σαν αναρριχώμενο φυτό. Είναι φυτό με αγκάθια. Τον πρώτο χρόνο έχει μόνο φύλλα, ενώ τον δεύτερο άνθη και καρπούς, τα γνωστά βατόμουρα (BLACKBERRY). Διατίθεται σε γλάστρα.

Η τιμή διαμορφώνεται ανάλογα με την ποσότητα.

Έκπτωση ποσότητας

Ποσότητα Τιμή Εξοικονομείτε
11 11,00 € Έως και 11,00 €
51 10,50 € Έως και 76,50 €
Ποσότητα

 

Ασφάλεια συναλλαγών

 

Αποστολή αγαθών

 

Πολιτική επιστροφών

Το Βοτανικό όνομα του Βατόμουρου είναι Rubus fruticosus, Ρούβος ο θαμνώδης. Κοινή ονομασία: Βάτος. Ανήκει στην οικογένεια των ροδιίδων (Rosaceae) BLACKBERRY


Περιγραφή: Το συναντούμε συνήθως σαν αναρριχώμενο φυτό. Είναι φυτό με αγκάθια. Τον πρώτο χρόνο έχει μόνο φύλλα, ενώ τον δεύτερο άνθη και καρπούς, τα γνωστά βατόμουρα.  Τα φύλλα του είναι πτεροειδή, αποτελούνται από 3 ή 5 τριχωτά και σκληρά φυλλάρια  Η γεύση των φύλλων είναι στυπτική.
Χρησιμοποιούμενα μέρη: Τα φύλλα ξεραμένα.

Το ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ (BLACKBERRY) είναι πολύ διαδεδομένο σε θαμνώδεις περιοχές και δάση σε όλη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα συναντάται σε άγρια κατάσταση σε τοιχώματα και φράκτες. Τα φύλλα συλλέγονται τον Ιούνιο με Αύγουστο και ξεραίνονται σε σκιά ή στον ήλιο.
Περιέχουν ταννίνη και χρησιμοποιούνται κατά της διάρροιας και για να μαλακώνουν τους μολυσμένους βλεννογόνους του λάρυγγα και του στόματος. 


Χρήση: Χρησιμοποιείται σαν αφέψημα (σε 1 λίτρο κρύο νερό προσθέτουμε  μια χούφτα φύλλα και βράζουμε για  2-3 λεπτά) κατά της διάρροιας. Επίσης για γαργάρες ή στοματικές πλύσεις σε μόλυνση του λάρυγγα ή του στόματος αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν είναι πολύ δραστικό. Χρησιμοποιείται επίσης σαν κατάπλασμα σε πληγές.

ΒΑΤΟΜΟΥΡΟ(Ρ23)

Οδηγίες χρήσης

Είδος καρποφόρου
Super Foods
Φρούτα του δάσους

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Έχετε ήδη λογαριασμό
Αντί για αυτό, συνδεθείτε ή Αλλαγή password