Βιβούρνο, 1.50m ύψος, Φ100 διάμετρος, Θάμνος

45,00 €
με ΦΠΑ

Βιβούρνο - Viburnum tinus

Το βιβούρνο είναι ένας αειθαλής θάμνος κατάλληλος τόσο για φράχτες όσο και ως μεμονομένος σε έναν κήπο. Αντέχει στην ξηρασία, δεν απαιτεί πολλές φροντίδες και δεν υποφέρει από εχθρούς και ασθένειες. Ποτίζουμε όποτε στεγνώνει το χώμα του. Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις απ' το έδαφος, αντέχει καλά τόσο στο κρύο όσο και στη ζέστη. Ανθίζει από Ιανουάριο έως Νοέμβριο.

Τηλεφωνήστε μας για τιμές χονδρικής.

Η Τιμή διαμορφώνεται ανάλογα με την ποσότητα

Έκπτωση ποσότητας

Ποσότητα Τιμή Εξοικονομείτε
21 40,50 € Έως και 94,50 €
51 36,00 € Έως και 459,00 €
Ποσότητα

 

Ασφάλεια συναλλαγών

 

Αποστολή αγαθών

 

Πολιτική επιστροφών

Βιβούρνο - Viburnum tinus

Το Βιβούρνο είναι θάμνος ή μικρό δένδρο με σκουροπράσινο φύλλωμα.   Στα εύκρατα κλίματα συνήθως είναι αειθαλής ενώ μερικές φορές είναι και ημι-φυλλοβόλος. Σ’ αυτό το γένος ανήκουν 150-175 είδη.  Είναι εγγενές σ’ όλο το Βόρειο εύκρατο Ημισφαίριο ενώ στην Αφρική περιορίζονται στα όρη του Άτλαντα.

Ανθίζει μέσα στον χειμώνα έως τις αρχές της άνοιξης σχηματίζοντας μικρές μπάλες από λευκά άνθη που έχουν ένα λεπτό άρωμα. Οι καρποί της, είναι μελανόχρωμοι και διακοσμούν το φυτό έως τον επόμενο χειμώνα.

Μεγαλώνει σχετικά γρήγορα, σ’ όλα τα εδάφη.  Μπορεί να καλλιεργηθεί εξίσου καλά σε ηλιόλουστες, ημι-σκιερές αλλά και σκιερές θέσεις.  Αντέχει στον άνεμο, αλλά αναπτύσσεται εξίσου καλά και στη θάλασσα.  Χρησιμοποιείται στην βιολογική καλλιέργεια οπωροφόρων γιατί φιλοξενεί ωφέλημα ακάρεα τα οποία καταπολεμούν εχθρούς αυτών των δένδρων.

Λόγω του πυκνού φυλλώματός του το συναντάμε σε φράχτες αλλά και μεμονωμένα.  Μπορούμε να το κλαδέψουμε όσο βαθιά θέλουμε και να δημιουργήσουμε μ’ αυτό τον τρόπο το σχήμα που μας αρέσει.

a23

Οδηγίες χρήσης

Είδος θάμνου
Βιβούρνο
Χρήση Θάμνου
Για κήπο ή βραχόκηπο
Για φράχτη

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Έχετε ήδη λογαριασμό
Αντί για αυτό, συνδεθείτε ή Αλλαγή password