Τσιντόνια, 0.50m ύψος, 0.20m Διάμετρος

8,00 €
με ΦΠΑ

Τσιντόνια - Chaenomeles

Σκληρός φυλλοβόλος θάμνοςχωρίς ιδιαίτερες εδαφικές απαιτήσεις. Ανθοφορεί από Ιανουάριο έως Μάρτιο με  πιο διαδεδομένη ποικιλία τσιντόνιας είναι εκείνη που δίνει κόκκινα άνθη, υπάρχουν όμως και εξίσου εντυπωσιακές ποικιλίες με άνθη ροζ, λευκού ή πορτοκαλί χρώματος. 

Η Τσιντόνια είναι κλασικό φυτό κήπου και γλάστρας και αξιοποιείται κατάλληλα στην κηποτεχνία και την αρχιτεκτονική του τοπίου. 

Ποσότητα

 

Ασφάλεια συναλλαγών

 

Αποστολή αγαθών

 

Πολιτική επιστροφών

Τσιντόνια - Chaenomeles

Οι τσιντόνιες καλλιεργούνται για τα άνθη τους με τα ζεστά χρώματα και την ακανθώδη, γκριζο-καφέ φυλλωσιά τους. Τα κέρινα άνθη εμφανίζονται νωρίς την άνοιξη, από τέλη Ιανουαρίου μέχρι Μάρτιο στα νότια και Μάρτιο - Απρίλιο στις βορειότερες περιοχές. Πάνω στα κλαδιά τους σχηματίζονται άνθη, που μοιάζουν στο σχήμα με τα άνθη της μηλιάς. Μερικά έχουν μόνο μία σειρά πέταλα, ενώ άλλα έχουν περισσότερες σειρές από πέταλα που επικαλύπτονται. Τα άνθη της τσιντόνιας αψηφούν τον άστατο καιρό που υπάρχει συνήθως στις αρχές της άνοιξης και μας προσφέρουν μια έκρηξη χρωμάτων που διαρκεί για εβδομάδες, πριν ανθίσουν οι υπόλοιποι ανοιξιάτικοι θάμνοι. Το χρώμα του άνθους εξαρτάται από την καλλιεργούμενη ποικιλία. Όταν οι θάμνοι είναι ανθισμένοι προσελκύουν τις μέλισσες.

Όταν τα μπουμπούκια έχουν φουσκώσει (ενώ είναι ακόμα χειμώνας), κόψτε κλαδιά, τοποθετήστε τα σε νερό και διακοσμήσετε το εσωτερικό του σπιτιού, φτιάχνοντας μία σύνθεση που δίνει ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα στην καρδιά του χειμώνα. Στο κλάδεμα, αφαιρέστε τα κλαδιά που διασταυρώνονται, είναι άρρωστα ή έχουν σπάσει. Η τσιντόνια δεν πρέπει να κουρεύεται ποτέ.

a44

Οδηγίες χρήσης

Είδος θάμνου
Τσιντόνια
Χρήση Θάμνου
Για γλάστρα
Για κήπο ή βραχόκηπο

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Έχετε ήδη λογαριασμό
Αντί για αυτό, συνδεθείτε ή Αλλαγή password