Καλλιστήμονας σε γλάστρα, ύψος 1.50m διάμετρος 0.40m

30,00 €
με ΦΠΑ

Καλλιστήμονας - Callistemon

Ο καλλιστήμονας είναι ένας εξωτικός καλλωπιστικός θάμνος. Η ανθοφορία του ξεκινάει την άνοιξη και διαρκεί μέχρι το φθινόπωρο και φέρει άνθη κόκκινου χρώματος. Δημοφιλές φυτό για τους κηποτέχνες, ο καλλιστήμονας επιλέγεται για μεμονωμένες φυτεύσεις στον κήπο αλλά και σε μεγάλες γλάστρες. Προτιμά τις ηλιόλουστες θέσεις φύτευσης και ευδοκιμεί σε γόνιμα, καλά αποστραγγιζόμενα εδάφη. Έχει μέτριες απαιτήσει σε νερό και μέτρια αντοχή στο ψύχος

Έκπτωση ποσότητας

Ποσότητα Τιμή Εξοικονομείτε
5 28,50 € Έως και 7,50 €
10 27,00 € Έως και 30,00 €
50 25,50 € Έως και 225,00 €
Ποσότητα

 

Ασφάλεια συναλλαγών

 

Αποστολή αγαθών

 

Πολιτική επιστροφών

Καλλιστήμονας

Περιγραφή

Ο Καλλιστήμονας είναι, τρυφερός, αειθαλής θάμνος έως μικρό δέντρο , όρθιας ανάπτυξης , με μακρύς ξηλοποιημένους βλαστούς . Το ύψος του φυτού είναι 1,5-3 m . Φύλλα επιμήκη , λογχοειδή , σκουροπράσινα , σκληρά στην υφή τους .

Ανθοφορία 

Ο Καλλιστήμονας έχει ζωηρόχρωμα και πολυάριθμα άνθη που φέρονται σε επάκριες κυλινδρικές ταξιανθίες , με προεξέχοντες κόκκινους στήμονες που δίνουν στο φυτό μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή εμφάνιση . Η μορφή της ταξιανθίας μοιάζει με βούρτσα καθαρισμού μπουκαλιών "μπουκαλόβουρτσα" , εξ ου και η κοινή του ονομασία στον τόπο καταγωγής του "bottlebrush". Η πλούσια ανθοφορία του διαρκεί όλη την θερμή περίοδο του έτους, από νωρίς την Άνοιξη μέχρι και το τέλος του Φθινοπώρου.

Πολλαπλασιασμός

Ο Καλλιστήμονας πολλαπλασιάζετε με μοσχεύματα και με σπόρο.

 Απαιτήσεις

Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις όσον αφορά το έδαφος , με εξαίρεση τα ιδιαίτερα ασβεστούχα εδάφη . Είναι ευαίσθητο στο κρύο και προτιμά ηλιόλουστες προστατευμένες θέσεις . Ποτίσματα κανονικά . Εάν καλλιεργείται σε φυτοδοχεία και με σκοπό τον περιορισμό του όγκου του φυτού υποβάλλεται σε κλάδεμα των υγιών και εύρωστων κλαδιών το μισό του μήκους τους  και των ασθενικών στα 2/3 αυτών.

Διακοσμητική αξία

Η πλούσια και παρατεταμένη ανθοφορία του , το σχήμα και το έντονο χρώμα του άνθους , η γρήγορη ανάπτυξη και το σκληρό φύλλωμά.

Χρησιμότητα

Ο Καλλιστήμονας χρησιμοποιείται σε κήπους , πάρκα , πεζόδρομους , αλλά και σε φυτοδοχεία και ζαρντινιέρες στο μπαλκόνι . Μεμονωμένο ενδιάμεσα τού χλοοτάπητα, και σε συστάδες μόνο του η μαζί με άλλους θάμνους .Είναι φυτό που η καλλωπιστική του αξία οφείλεται τόσο στο κοκκινωπό χρώμα των βλαστών και του φυλλώματος όσο και στα λευκορόδινα άνθη του . Στην κηποτεχνία το χρησιμοποιούμε σε γλάστρες , ζαρντινιέρες , στον κήπο κατά συστάδες , με άλλα πολυετή φυτά αντίστοιχης ανάπτυξης , η εν σειρά . Ιδιαίτερη προσοχή να δίνεται ώστε να μην φυτεύομαι μπροστά του φυτά μεγαλύτερης ορθόκλαδης ανάπτυξης .

a35

Οδηγίες χρήσης

Είδος θάμνου
Καλλιστήμονας
Χρήση Θάμνου
Για κήπο ή βραχόκηπο
Για φράχτη

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Έχετε ήδη λογαριασμό
Αντί για αυτό, συνδεθείτε ή Αλλαγή password