Φλαμουριά, 200-250cm ύψος

25,00 €
με ΦΠΑ

Φλαμουριά ή Φύλιρα -  Tilia europaea

 

Η Φλαμουριά,ή Φύλιρα ή Τίλια είναι αιωνόβιο, φυλλοβόλο δέντρο, με ύψος που φθάνει έως 30 m και διάμετρο κόμης τα 20 m κωνική. Συναντάται  σε πάρκα, πλατείες, πεζόδρομους και κήπους. Χρησιμοποιείται επίσης στην κηποτεχνία σε μεμονωμένες φυτεύσεις ή για δημιουργία δεντροστοιχιών.

Η τιμή διαμορφώνεται ανάλογα με την ποσότητα

Έκπτωση ποσότητας

Ποσότητα Τιμή Εξοικονομείτε
5 22,50 € Έως και 12,50 €
Ποσότητα

 

Ασφάλεια συναλλαγών

 

Αποστολή αγαθών

 

Πολιτική επιστροφών

Φλαμουριά ή Φύλιρα -  Tilia europaea

Αιωνόβιο φυλλοβόλο δένδρο, με λευκοκίτρινα αρωματικά άνθη, τα οποία είναι ιδιαίτερα αρωματικά λόγω του αιθέριου ελαίου που περιέχουν. Ανθίζει στο τέλος της άνοιξης με αρχές καλοκαιριού κι έλκει τις μέλισσες  Τα φύλλα της είναι πράσινα ενώ στο κάτω μέρος τους σκεπάζονται από πυκνό χνούδι, γεγονός που κάνει το χρώμα τους λίγο πιο ανοιχτό, ενώ το φθινώπορο έχουν έντονο κίτρινο χρώμα. 

Απαιτούν υγρά, στραγγιζόμενα, ουδέτερα ή αλκαλικά, βαθιά και χουμώδη εδάφη και ημισκιαζόμενες προστατευμένες από τους δυνατούς παγετούς θέσεις. 

Επιλέγονται ωστόσο για καλλωπισμό σε πάρκα, πλατείες, πεζόδρομους και κήπους ενώ μπορούν να φυτευτούν μεμονωμένα, σε συστάδες ή σε δενδροστοιχίες.

Πολλαπλασιάζονται με σπόρους και παραφυάδες.

Επίσης η φλαμουριά είναι χρήσιμη και στην φαρμακευτική, καθώς τα φύλλα, τα άνθη, οι καρποί και ο φλοιός του, έχουν φαρμακευτικές ιδιότητες.

Οδηγίες χρήσης

Είδος δέντρου
Φλαμουριά

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Έχετε ήδη λογαριασμό
Αντί για αυτό, συνδεθείτε ή Αλλαγή password