Λαγκεστρέμια, 125cm - 150cm ύψος

50,00 €
με ΦΠΑ

Λαγκεστρέμια - Lagerstroemia indica

Η Λαγκεστρέμια ή αλλιώς Στρατηγός είναι φυλλοβόλος θάμνος, που μπορεί να καλλιεργηθεί και ως δέντρο. Έχει την ικανότητα να φτάσει και τα 5 μέτρα ύψος. Τα άνθη της, που έχουν χαρακτηριστικές ρυτιδώσεις στα πέταλα τους, τα συναντάμε σε χρώμα κόκκινο, μωβ, λευκό και συνηθέστερα σε διάφορες αποχρώσεις του ροζ.

Ποσότητα

 

Ασφάλεια συναλλαγών

 

Αποστολή αγαθών

 

Πολιτική επιστροφών

Λαγκεστρέμια - Lagerstroemia indica

Η Λαγκεστρέμια ή αλλιώς Στρατηγός είναι φυλλοβόλος θάμνος, που μπορεί να καλλιεργηθεί και ως δέντρο. Έχει την ικανότητα να φτάσει και τα 5 μέτρα ύψος. Τα άνθη της, που έχουν χαρακτηριστικές ρυτιδώσεις στα πέταλα τους, τα συναντάμε σε χρώμα κόκκινο, μωβ, λευκό και συνηθέστερα σε διάφορες αποχρώσεις του ροζ.  Εμφανίζονται σε βοτρυώδεις ταξιανθίες, δηλαδή αναπτύσσονται σε πλάγιους ανθικούς άξονες.

Η λαγκεστρέμια προτιμά τις ηλιόλουστες θέσεις φύτευσης για μια πλούσια ανθοφορία.  Ευδοκιμεί σε εδάφη γόνιμα, υγρά, με καλή στράγγιση. Χρειάζεται τακτικά ποτίσματα και συστηματικές λιπάνσεις την περίοδο της ανθοφορίας της. Παρουσιάζει εξαιρετική αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα, τους ανέμους και την ατμοσφαιρική ρύπανση, ενώ είναι ευαίσθητη στις ξηροθερμικές συνθήκες.

Το δεύτερο όνομα "Στρατηγός" μάλλον προήλθε από την τάση του φυτού να παραμένει ακέραιο σε κάθε δύσκολη καιρική ή και ατμοσφαιρική συνθήκη. Έχει μια λυγερή και ευθυτενή μορφή και η κλίση των άνθεων παρά το βάρος τους συνήθως κοιτούν ψηλά προς τον ουρανό.

Φ006

Οδηγίες χρήσης

Είδος δέντρου
Λαγκεστρέμια

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Έχετε ήδη λογαριασμό
Αντί για αυτό, συνδεθείτε ή Αλλαγή password