Τάξος 170cm ύψος, 50cm διάμετρος - Taxus baccata

70,00 €
με ΦΠΑ

Τάξος - Taxus baccata

Ο τάξος είναι ένα κωνοφόρο αειθαλές δένδρο με βελονοειδές φύλλωμα. Αναπτύσσεται με πολύ αργό ρυθμό όμως το ύψος του μπορεί να ξεπεράσει τα 10 - 15 μέτρα. Χρησιμοποιείται ευρύτατα για την κατασκευή φραχτών αλλά και μεμονωμένο. 

Η τιμή διαμορφώνεται ανάλογα με την ποσότητα

Έκπτωση ποσότητας

Ποσότητα Τιμή Εξοικονομείτε
5 66,50 € Έως και 17,50 €
10 63,00 € Έως και 70,00 €
20 59,50 € Έως και 210,00 €
50 56,00 € Έως και 700,00 €
Ποσότητα

 

Ασφάλεια συναλλαγών

 

Αποστολή αγαθών

 

Πολιτική επιστροφών

Τάξος - Taxus baccata

Ο τάξος είναι ένα κωνοφόρο αειθαλές δένδρο με βελονοειδές φύλλωμα. Αναπτύσσεται με πολύ αργό ρυθμό όμως το ύψος του μπορεί να ξεπεράσει τα 10 - 15 μέτρα. Χρησιμοποιείται ευρύτατα για την κατασκευή φραχτών αλλά και μεμονωμένο. Η εποχή ανθοφορίας του κυμαίνεται από το Μάρτιο έως τον Απρίλιο ενώ η ωρίμανση των καρπών του πραγματοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του φθινοπώρου.

Όλα τα μέρη του φυτού, εκτός από τους καρπούς του, είναι δηλητηριώδη αφού περιέχουν το αλκαλοειδές ταξίνη (τα σπέρματα των καρπών είναι και αυτά δηλητηριώδη).

Φωτισμός – Θερμοκρασία : Το ήμερο έλατο προτιμάει τις τοποθεσίες με άφθονο ήλιο αλλά μπορεί να αναπτυχθεί καλά ακόμα και σε σκιά. Γενικά το δένδρο αυτό είναι ανθεκτικό στις περισσότερες κλιματικές συνθήκες, επομένως δεν έχει ιδιαίτερες καλλιεργητικές απαιτήσεις. Επίσης, μπορεί να αναπτυχθεί σωστά και σε τοποθεσίες με πολύ αέρα.

Έδαφος – Πότισμα : Το φυτό αυτό μπορεί να αναπτυχθεί σε ποικιλία εδαφών, από τα πιο όξινα έως τα αλκαλικά. Πρέπει όμως να εξασφαλίζουν την καλύτερη δυνατή αποστράγγιση αλλά και να συγκρατούν την απαιτούμενη υγρασία. Επομένως, τα ποτίσματα πρέπει να είναι τακτικά με μικρές ποσότητες νερού.

Λίπανση : Η λίπανση είναι απαραίτητη για την υγεία και ζωηρότητα του φυτού.

K18

Οδηγίες χρήσης

Είδος δέντρου
Τάξος

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Έχετε ήδη λογαριασμό
Αντί για αυτό, συνδεθείτε ή Αλλαγή password