Φίκος μπέντζαμιν, 200cm ύψος, 60cm διάμετρος - Ficus Benjamina

75,00 €
με ΦΠΑ

Φίκος μπέντζαμιν - Ficus Benjamina

Ο Φίκος μπέντζαμιν είναι ένα από τα πιο γνωστά φυτά με πλούσιο φύλλωμα χρώματος πράσινου ανοιχτού, πράσινο σκούρο ή δίχρωμο λευκό - πράσινο, ανάλογα το είδος. Είναι φυτό μέτριας ανάπτυξης. Μπορεί να διατηρηθεί εξίσου καλά και σε εσωτερικό χώρο  κοντά σε παράθυρο και φωτεινό μέρος. 

Ποσότητα

 

Ασφάλεια συναλλαγών

 

Αποστολή αγαθών

 

Πολιτική επιστροφών

Φίκος μπέντζαμιν - Ficus Benjamina

Το πιο συχνό και πιο συνηθισμένο φυτό εσωτερικού χώρου, με εξίσου καλή ανάπτυξη και στην βεράντα. Ο φίκος πέντζαμιν είναι φυτό με πλούσιο, γυαλιστερό, πράσινο, λεπτό οβάλ φύλλωμα, και δενδροειδή ανάπτυξη. Ανήκει στους φίκους και συγκεκριμένα στην οικογένεια των Μορεϊδών. Είναι τροπικό φυτό και κατάγεται από την Μαλαισία. Θα τον συναντήσουμε σε εισόδους και σαλόνια σπιτιών, σε γραφεία και επαγγελματικούς χώρους.

Χρειάζεται αρκετό φως αλλά όχι απευθείας επαφή με τις ακτίνες του ηλίου γιατί ενδέχεται τα φύλλα του να καούν.   Συνήθως τα φυτά του γέρνουν προς την πλευρά που έρχεται το φως.  Γι΄αυτό εφόσον η γλάστρα βρίσκεται μέσα στο σπίτι, καλό θα είναι κάθε φορά που ποτίζετε το φυτό να περιστρέφετε τη γλάστρα  ένα τέταρτο του κύκλου ώστε να μην στραβώσει.  Είναι ευαίσθητος όταν τον αλλάζετε θέσεις γι΄αυτό αν τον αλλάξετε θέση είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ρίξει κάποια φύλλα του για λίγες μέρες μέχρι να συνηθίσει στην καινούργια του θέση.

Ποτίζετε μόνο όταν η επιφάνεια του χώματός του έχει στεγνώσει.  Αν η γλάστρα βρίσκεται μέσα στο σπίτι, το χειμώνα θα χρειαστεί να αυξήσετε την υγρασία του χώρου.  Μια πολύ καλή λύση είναι να τοποθετήσετε βότσαλα στο πιατάκι και από πάνω την γλάστρα.  Βρέχετε τα βότσαλα και καθώς θα εξατμίζεται το νερό, τα φύλλα του μπέντζαμιν θα απορροφούν την υγρασία.  Προσοχή να μην μένει νερό στο πιατάκι γιατί ενδέχεται να σαπίσουν οι ρίζες του. Καθαρίζετε τα φύλλα του αρκετά συχνά με ένα μαλακό σφουγγάρι και χλιαρό νερό για να αφαιρείτε τη σκόνη ώστε να διευκολύνεται η ανάπτυξη του φυτού. Η λίπανση από την άνοιξη μέχρι και τον Σεπτέμβριο θα βοηθήσει πολύ στην ζωηρότητα και ανάπτυξη του μπέντζαμιν

Αλλαγή γλάστρας γίνεται μόνο όταν οι ρίζες του φυτού βγουν στην επιφάνεια με προσοχή να μην τραυματιστούν οι ρίζες. Ο μπέντζαμιν κάθε άνοιξη πετάει αμέτρητα καινούργια φύλλα και κλαδιά που όμως δεν επιζούν όλα. Κλαδέψτε τα ξερά κλαδιά και τα κίτρινα φύλλα έτσι ώστε η ενέργειά να πηγαίνει στα γερά φύλλα. Αν ο μπέντζαμιν έχει ψηλώσει περισσότερο από όσο θα θέλατε, μπορείτε να κλαδέψετε την κορυφή του. Έτσι, το φυτό θα διοχετεύσει περισσότερη δύναμη στην ανάπτυξη των χαμηλότερων κλαδιών και θα γίνει πιο φουντωτό.

ΦΕΧ 1

Οδηγίες χρήσης

Είδος φυτού
Φίκος μπένζαμιν

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Έχετε ήδη λογαριασμό
Αντί για αυτό, συνδεθείτε ή Αλλαγή password