Νεραντζιά, 100cm - 125cm ύψος, σε γλάστρα

20,00 €
με ΦΠΑ

Νεραντζιά - Bitter orange

Μοιάζει πολύ με τη πορτοκαλιά και ανήκει στα εσπεριδοειδή. Τα νεράντζια είναι πολύ πικρά και ξινά και δεν καταναλώνονται νωπά. Η χρήση τους γίνεται στη ζαχαροπλαστική και στην ποτοποιία. Η νεραντζιά επίσης καλλιεργείται σαν καλλωπιστικό σε διάφορα πάρκα και πεζοδρόμια των μεγαλουπόλεων, δέντρο ανθεκτικό τόσο στο ψύχος όσο και στην ξηρασία.

Ποσότητα

 

Ασφάλεια συναλλαγών

 

Αποστολή αγαθών

 

Πολιτική επιστροφών

Νεραντζιά δένδρο - Bitter orange

Η νεραντζιά ανήκει στην οικογένεια των ρυτοειδών (= εσπεριδοειδών) και είναι μικρό δέντρο, στην Ελλάδα δε είναι γνωστό και με τις ονομασίες κιτρομηλιά και ξινονεραντζιά.

Μοιάζει πολύ με τη πορτοκαλιά και ανήκει στα εσπεριδοειδή. Η καταγωγή της είναι από το Βιετνάμ αλλά σήμερα είναι πολύ κοινή και καλλιεργείται σε πολλές χώρες και ιδιαίτερα στις τροπικές περιοχές και στις χώρες της Μεσογείου.

Ο καρπός της είναι το νεράντζι που μοιάζει με το πορτοκάλι εξωτερικά αλλά η διαφορά του είναι στη γεύση. Τα νεράντζια είναι πολύ πικρά και ξινά και δεν καταναλώνονται νωπά. Η χρήση τους γίνεται στη ζαχαροπλαστική και στην ποτοποιία.

Σαν γλυκό του κουταλιού το νεράντζι είναι έξοχο και παραδοσιακό σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Από τον ανθό της νεραντζιάς λαμβάνεται αιθέριο έλαιο και χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία. Η νεραντζιά επίσης καλλιεργείται σαν καλλωπιστικό σε διάφορα πάρκα, το δέντρο δε είναι ανθεκτικό τόσο στο ψύχος όσο και στη ξηρασία.

ε2

Οδηγίες χρήσης

Είδος δέντρου
Νεραντζιά

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Έχετε ήδη λογαριασμό
Αντί για αυτό, συνδεθείτε ή Αλλαγή password