Σερφίνια, (σουφρίνια) πετούνια

4,50 €
με ΦΠΑ

Σερφίνια, (σουφρίνια) - Petunia surfinia

Η σουρφίνια είναι μια αγαπημένη ποικιλία πετούνιας, ιδανική για πολύχρωμη εδαφοκάλυψη στον κήπο μας και για κρεμαστά καλάθια στο μπαλκόνι ή στην αυλή μας. Η σερφίνια χαρακτηρίζεται από πλούσιο φύλλωμα, γρήγορη έρπουσα βλάστηση και εντυπωσιακά σωληνοειδή άνθη σε πολλά χρώματα.

Ποσότητα

 

Ασφάλεια συναλλαγών

 

Αποστολή αγαθών

 

Πολιτική επιστροφών

Σερφίνια, (σουφρίνια) - Petunia surfinia

Ποώδες φυτό, κρεμοκλαδούς ανάπτυξης. Λόγω μειωμένης αντοχής στις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα, αν και πολυετές, στη χώρα μας καλλιεργείται κυρίως ως ετήσιο. Το μέγιστο ύψος του φτάνει τα τριάντα εκατοστά και η διάμετρος του τα εξήντα εκατοστά.

Έχει χνουδωτούς, κολλώδεις βλαστούς και φύλλα μικρά, ωοειδή και αντίθετα. Ανθοφορεί καθ΄όλη τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού, παράγοντας πολυάριθμα χωνοειδή άνθη, μονόχρωμα ή δίχρωμα, σε αποχρώσεις του κόκκινου, του κίτρινου, του μωβ, του ροζ ή σε λευκό χρώμα. Ευδοκιμεί σε γόνιμα, καλά αποστραγγιζόμενα εδάφη και ηλιόλουστες έως ημισκιερές θέσεις φύτευσης, προστατευμένες από τους ανέμους.

Έχει αυξημένες ανάγκες σε νερό άρδευσης καθ΄όλη τη διάρκεια της ανθοφορίας, ειδικά τους θερινούς μήνες. Χρειάζεται τακτική λίπανση και συχνά κλαδέματα-κορφολογήματα, ώστε να αποκτήσουμε ένα πιο συνεκτικό φυτό.

Οδηγίες χρήσης

Είδος φυτού
Σουρφίνια

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Έχετε ήδη λογαριασμό
Αντί για αυτό, συνδεθείτε ή Αλλαγή password