Αζαλέα Φ20, σε γλάστρα

6,00 €
με ΦΠΑ

Αζαλέα - Azalea

Η αζαλέα είναι ένας υπέροχος ανθοφόρος φυλλοβόλος θάμνος που ανήκει στην οικογένεια των ροδόδεντρων. Μπορεί, να αξιοποιηθεί τόσο ως φυτό εσωτερικού χώρου όσο και εξωτερικού χαρίζοντάς μας τα υπέροχα λουλούδια της. Η μεγάλη αισθητική αξία της αζαλέας βρίσκεται στην πλούσια και πυκνή ανθοφορία της μέσα στην άνοιξη, καθώς τα άνθη της, μονά ή διπλά, σε διάφορους χρωματισμούς, μονόχρωμους ή δίχρωμους, παραμένουν στο φυτό για αρκετές εβδομάδες. 

Ποσότητα

 

Ασφάλεια συναλλαγών

 

Αποστολή αγαθών

 

Πολιτική επιστροφών

Αζαλέα - Azalea

Η ανάπτυξη ενός φυτού αζαλέας ποικίλει και μπορεί να γίνει είτε σε μια γλάστρα μικρού ύψους είτε σε κήπο ως θάμνος μέχρι και 6 μέτρων ύψους. Πολλές φορές μπορεί να διαμορφωθεί σε γλάστρα σε σχήμα μπονσάι. Τα άνθη μονά ή διπλά ποικίλουν σε πολλούς μονόχρωμους και δίχρωμους χρωματισμούς ή σε χρωματισμούς με στίγματα. Η μεγάλη αισθητική αξία του φυτού έγκειται και στο ότι τα άνθη παραμένουν πάνω στο φυτό για αρκετές εβδομάδες.

Το φυτό για να διαφοροποιήσει τους ανθοφόρους οφθαλμούς απαιτεί θερμοκρασία 18 °C και πάνω. Στη συνέχεια οι ανθοφόροι οφθαλμοί πέφτουν σε λήθαργο ο οποίος διακόπτεται με χαμηλές θερμοκρασίες (2-10°C) και τελικά τα φυτά ανθίζουν. Η μικρή ημέρα ευνοεί τη διαφοροποίηση των ανθοφόρων οφθαλμών. Το φυτό της αζαλέας ανθίζει την άνοιξη αλλά μπορεί να παρατηρηθεί και μια άνθηση το φθινόπωρο. Είναι ένα φυτό που χρειάζεται το φως της ημέρας αλλά όχι τον έντονο και καυτό ήλιο του μεσημεριού. Θα πρέπει λοιπόν να τοποθετηθεί σε μερικώς σκιαζόμενο σημείο και να προστατεύεται από τους βοριάδες του χειμώνα.

Η αζαλέα όπως και τα περισσότερα καλλωπιστικά απαιτεί έδαφος αφράτο, όξινο και φτωχό σε ασβέστιο. Συνιστάται η χρήση εδαφοβελτιωτικών (τύρφη, άμμος) ώστε να βελτιωθεί η υδατοπερατότητα και η ικανότητα στράγγισης του εδάφους. Η λίπανση του φυτού με τα βασικά θρεπτικά στοιχεία θα πρέπει να πραγματοποιείται μετά το τέλος της άνθησης και μάλιστα όπως και στα περισσότερα λουλούδια έτσι και εδώ συνιστάται η υδρολίπανση. Το πότισμα θα πρέπει να γίνεται τακτικά και λελογισμένα. Αν και δε θεωρείται αναγκαίο, η αζαλέα μπορεί να κλαδευτεί μετά το τέλος της ανθοφορίας και να διαμορφωθεί στο σχήμα της αρεσκείας μας. Όπως αναφέραμε και στην αρχή πολλά φυτά κλαδεύονται και σε σχήμα μπονσάι ή ακόμα και σε σφαιρικό σχήμα.

 

ΑΠ8

Οδηγίες χρήσης

Είδος φυτού
Αζαλέα

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Έχετε ήδη λογαριασμό
Αντί για αυτό, συνδεθείτε ή Αλλαγή password